Saker och ting

Artist: Petter

Riktiga texten var:
Är det sant mannen? Varenda jävel kommer höra dig.

Men jag sjöng:
Saltmannen! Varenda jävel kommer höra dig.

Övrig kommentar:
Det här var låttexten som ledde till att denna sida startades. Vi stod i omkädningsrummet efter en gympalektion när vi plötsligt hör Rickard i vår klass brista ut i sång. Det roligaste var att han verkligen såg ut som om han diggade låten. När vi frågade varför han sjöng så frågade han bara “Är det inte så den går?”. Efter ett tag så påstod han att han hade hört en unge sjunga så och att det var därför han sjöng “Saltmannen”. Jag vet inte om det fanns någon sanning i hans ursäkt, men kul var det!

Ålder när felet upptäcktes: 17

Namn: Jocke


1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor - Medelbetyg: 4.08, rösta du med!
Loading...

Videoklipp med "Saker och ting"

Loading...

8 kommentarer om “Saker och ting”

 1. Fredrik

  “är det sant mannen”, måste vara den mest svårhörda svenska text genom tiderna!


 2. Ursäkta röran, bloggen är under uppbyggnad! - Lyrics, låttext, låttexter - Saltmannen

  […] på sidan kommer efter en felsjungen låttext på Petters “Saker och Ting”. Jag funderade ett tag på att byta namn till något som förklarade bättre vad sidan handlar om […]


 3. RonnyBGoode

  Festlig sajt! Skrev precis ett inlägg om Saltmannen på min blogg.


 4. Saltmannens blog » Blog Archive » Välkommen till Saltmannen

  […] på sidan kommer efter en felsjungen låttext på Petters “Saker och Ting”. Jag funderade ett tag på att byta namn till något som förklarade bättre vad sidan handlar om […]


 5. Petter

  Tjena!

  Jag sjöng faktiskt också “saltmannen.” Kunde aldrig komma på vad det hade med låten att göra. Varje gång jag hörde den satt jag och tänkte på hur den där saltmannen kunde se ut. Så nu när jag hittade in till din hemsida började jag gapa av skratt. Bilden på framsidan av boken fick mig också att garva eftersom jag själv ritade en teckning som liknade den där för några år sen.
  Haha, det värsta är att jag sjöng låten på skolans “melodifestival” när jag var runt åtta år. Antingen skämde jag ut mig totalt eller så fick jag en hel skola att tro att man skulle sjunga “saltmannen.”


 6. Oz

  En klassiker vid det här laget.


 7. runa

  vad grymt bra!!!!!!!!!!!!voih


 8. Shinya

  Man måste verkligen tacka Rickard för att sjunga så här. xD Aaah, hilarious.


KommenteraSök


 • Senaste kommentarerna

  • Helena om Fragglarna:
   "Tittar precis på Fragglarna med barnen och var tvungen att googla upp texten. Jag sjöng “Var som helst och när – i vårt Fraggelberg”. “Sjung med oss låt munnen le” blev för mig “Sjung med..."
  • Bengt om Balla Trazan Apansson:
   "Min syster sjöng Odlar bananer Odlar bananer. Och jag sjöng Cool on, Banarne, Cool on, Banarne. Jag var inte så bra på engelska då, och ingen av oss hade rätt!"
  • Rambo om Dover Calais:
   "Vadå? Jag hittade inte låtens text för att jag Googlade på den bit jag kom ihåg “två mörka län”. 😀"
  • Anna om FF:
   "Artist: Kent Riktiga texten var: Tellement loin de ce monde Men jag sjöng: Där valrossen bor Övriga kommentarer: Jag är visst inte den enda som tyckte de sjöng så Ha ha ha! Ålder när felet upptäcktes: 42 Namn:Anna"
  • Toa Rulle om Nu tändas tusen juleljus:
   "Precis vad jag alltid har tyckt att det har låtit som"