Purple haze

Artist: Jimi Hendrix

Riktiga texten var:
Excuse me while I kiss the sky

Men jag sjöng:
Excuse me while I kiss this guy

Övriga kommentarer:
Jag upptäckte den riktiga texten igår på Nyhetsmorgon när killen med guran sjöng den. Har ju sjungit så i 30 år!! Jag tyckte aldrig det var konstigt att Hendrix ville kyssa killar, allt var ju så frisläppt på den tiden!

Ålder när felet upptäcktes: 56

Namn: Janne


1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor - Medelbetyg: 3.97, rösta du med!
Loading...

Videoklipp med "Purple haze"

Loading...

3 kommentarer om “Purple haze”

 1. Anders

  Denna felhörning är tydligen så vanlig att Hendrix under en period själv började sjunga “kiss this guy” samtidigt som han kysste basisten har. Det har nämnts i någon dokumentär. Tror det finns någon liknande sida som saltmannen som är döpt efter feltolkningen.


 2. Hasse Th

  Även Frank Zappa har gjort en inspelning där han väldigt tydligt uttalar “kiss this guy”. Säkert han som ligger bakom den “felsägningen”….


 3. Percy

  Verkar vara en väldigt vanlig felhörning, såpass vanlig att det finns en amerikansk motsvarighet till “saltmannen” som heter just http://www.kissthisguy.com.


KommenteraSök


 • Senaste kommentarerna

  • Helena om Fragglarna:
   "Tittar precis på Fragglarna med barnen och var tvungen att googla upp texten. Jag sjöng “Var som helst och när – i vårt Fraggelberg”. “Sjung med oss låt munnen le” blev för mig “Sjung med..."
  • Bengt om Balla Trazan Apansson:
   "Min syster sjöng Odlar bananer Odlar bananer. Och jag sjöng Cool on, Banarne, Cool on, Banarne. Jag var inte så bra på engelska då, och ingen av oss hade rätt!"
  • Rambo om Dover Calais:
   "Vadå? Jag hittade inte låtens text för att jag Googlade på den bit jag kom ihåg “två mörka län”. 😀"
  • Anna om FF:
   "Artist: Kent Riktiga texten var: Tellement loin de ce monde Men jag sjöng: Där valrossen bor Övriga kommentarer: Jag är visst inte den enda som tyckte de sjöng så Ha ha ha! Ålder när felet upptäcktes: 42 Namn:Anna"
  • Toa Rulle om Nu tändas tusen juleljus:
   "Precis vad jag alltid har tyckt att det har låtit som"