Det börjar verka kärlek, banne mig

Artist: Östen med Resten

Riktiga texten var:
Det börjar verka kärlek, banne mig

Men jag sjöng:
Det börjar värka kärlek, banne mig

Övriga kommentarer:
Själva felhörningen är ju inte speciellt rolig, det roliga är hur mitt missförstånd uppdagades. Lokaltidningen Värmlands Folkblad gjorde en artikel om den lokala musikbegivenheten Viksholmsfestivalen. Rubriken var “Det börjar verka Viksholmsfestival”. Språkpolis som jag är skickade jag in en rättelse där jag skrev “Jag tror att ni menar ‘värka’, inte ‘verka'”. Som om det inte var nog tog jag en skärmdump som jag självbelåtet la upp på facebook. Några kommenterade och sa att jag hade fel, men det bekom mig inte nämnvärt – jag “visste” ju att jag hade rätt. Någon dag senare diskuterade jag saken med min svärfar och det var då det gick upp för mig att jag hade tokfel. Jag hade a lltid tänkt mig att det liksom värker av kärlek hos den som framför texten, men så är det ju såklart inte. Jag kröp skamset till korset, erkände för facebook-kommentatorerna att jag hade fel och skickade ett till mail till tidningen och förklarade mitt misstag.

Ålder när felet upptäcktes: 27

Namn: Jonte


1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor - Medelbetyg: 3.94, rösta du med!
Loading...

Videoklipp med "Det börjar verka kärlek, banne mig"

Loading...

KommenteraSök


 • Senaste kommentarerna

  • Christian om Balla Trazan Apansson:
   "Jaha, så har jag sjungit coola bananer i 36 år typ…"
  • Ellie om We're going to Ibiza!:
   "haha, åh, jag är inte den enda som hört så! 😛 haha"
  • Helena om Fragglarna:
   "Tittar precis på Fragglarna med barnen och var tvungen att googla upp texten. Jag sjöng “Var som helst och när – i vårt Fraggelberg”. “Sjung med oss låt munnen le” blev för mig “Sjung med..."
  • Bengt om Balla Trazan Apansson:
   "Min syster sjöng Odlar bananer Odlar bananer. Och jag sjöng Cool on, Banarne, Cool on, Banarne. Jag var inte så bra på engelska då, och ingen av oss hade rätt!"
  • Rambo om Dover Calais:
   "Vadå? Jag hittade inte låtens text för att jag Googlade på den bit jag kom ihåg “två mörka län”. 😀"