Borgmästar Munthe

Artist: Barnvisa av Alice Tegnér

Riktiga texten var:
Borgmästar Munthe han red på sin Brunte. Frun red en skäck som var så innerligt täck. Efter kom Stolle han red på sin Pålle. Sist kom en präst på en halter häst.

Men jag sjöng:
Borgmästar Munthe han red på sin Brunte. Frun red en tjeck som var så innerligt täck. Efter kom Stolle han red på sin Pålle. Sist kom en präst på en mandelhäst.

Övriga kommentarer:
Det där med att rida fick här plötsligt en annan betydelse. En snuskig sådan dessutom? Var det detta som man ville lära barnen, att vara otrogen mot sin äkta hälft? Och vad var egentligen en mandelhäst? En sorts ny hästras kanske?Hittade sedan den rätta texten i någon antologi för barn.

Ålder när felet upptäcktes: 12

Namn: Jennydockan


1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor - Medelbetyg: 5.00, rösta du med!
Loading...

Videoklipp med "Borgmästar Munthe"

Loading...

KommenteraSök


 • Senaste kommentarerna

  • Bengt om Balla Trazan Apansson:
   "Min syster sjöng Odlar bananer Odlar bananer. Och jag sjöng Cool on, Banarne, Cool on, Banarne. Jag var inte så bra på engelska då, och ingen av oss hade rätt!"
  • Rambo om Dover Calais:
   "Vadå? Jag hittade inte låtens text för att jag Googlade på den bit jag kom ihåg “två mörka län”. 😀"
  • Anna om FF:
   "Artist: Kent Riktiga texten var: Tellement loin de ce monde Men jag sjöng: Där valrossen bor Övriga kommentarer: Jag är visst inte den enda som tyckte de sjöng så Ha ha ha! Ålder när felet upptäcktes: 42 Namn:Anna"
  • Toa Rulle om Nu tändas tusen juleljus:
   "Precis vad jag alltid har tyckt att det har låtit som"
  • Bananen om Balla Trazan Apansson:
   "Tror att det är ganska många som sjönk just “coola bananer”. Bananer ÄR ju coola, så tror inte att det gjorde så mycket att man sjöng fel."